students
You are here:

Blog skitrip

30/05/2024

In dit blog spreek ik met Stijn en Maarten. Als SkiCo (Skireis Commissie) organiseerden zij samen de MAK Skireis 2024 naar Sölden, die begin april plaatsvond. Samen  met hen blik ik terug op deze geslaagde reis.

Stijn, master student Fiscale Economie, zit inmiddels ruim 2 jaar bij MAK. In de winter van 2022 is hij bij MAK gekomen met wat hij zelf zegt “de leukste lichting die er is”. Stijn was op zoek naar iets extra’s naast zijn studie, en wist dat hij bij MAK commissies kon doen. Wat hij toen nog niet kende, was de informele kant van MAK. “Tijdens het eerste koffietje hoorde ik voor het eerst over de hechte groep die MAK is. Als je het mij nu vraagt is dit ook de reden waarom ik bij MAK zit. Voor mij is MAK een fijne vriendengroep die heel veel leuke dingen onderneemt en organiseert. Naast het commissiewerk bouw je ook goede banden met elkaar op, bijvoorbeeld door de skireis.”

Maarten zit daarentegen wat korter bij MAK. Sinds de zomer is Maarten vicevoorzitter van MAK. Hij wilde graag een bestuursjaar doen, omdat hij praktische ervaring mistte. “MAK leek mij een goede match hierin, omdat ik als bestuurder bij MAK veel de mogelijkheid krijg om mijn eigen invulling te geven aan de activiteiten die wij organiseren.”

Een mooi bruggetje naar de skireis, nog nooit eerder georganiseerd, en ontstaan uit eigen initiatief. Ik vraag Stijn en Maarten naar het tot stand komen van de plannen. “Tijdens het jaarlijkse commissievoorzittersdiner raakten we aan de praat over onze favoriete vakanties en zo kwamen we bij het onderwerp van skivakanties uit.” In eerdere jaren zijn er al wel eens plannen geweest om een skireis te organiseren met MAK, maar dit kwam nooit van de grond. Stijn en Maarten besluiten om door te pakken, en met resultaat. Op de vroege morgen van 10 april vertrekken drie busjes met 20 MAKkers uit Tilburg, op weg naar Sölden.

Deze busreis bleek voor Stijn al een hoogtepunt. Al maanden keek hij hiernaar uit: 10 uur lang meezingen met Hollandse meezingers, of met Techno over de Duitse autobaan. Maar het echte hoogtepunt van de reis vond toch echt plaats in Sölden.

De groep van 20 MAKkers bestaat uit skiërs van alle niveaus; de ene heeft nog nooit op ski’s gestaan en is erg blij met de plaatselijke skischool, terwijl de ander al jaren skiet. De groep is gelukkig groot genoeg, dus in groepjes van gelijk niveau gaat iedereen op pad. Terwijl de beginners net zijn begonnen met hun eerste les, is het voor de gevorderden al tijd voor pauze. In het zonnetje met een Weizen op het terras is goed vertoeven en dit blijkt een voorteken voor de rest van de reis. Met een strakblauwe lucht zijn de terrasjes wel erg aanlokkelijk, het skiën wordt zeer goed afgewisseld met het terras.

Op zaterdag wordt besloten om allemaal in de, door de commissie speciaal ontworpen, skitrui op pad te gaan. Voor Stijn het toppunt van de reis: “Als je 20 MAKkers in dezelfde trui van de berg af ziet gaan, zie je toch wel waar je het voor gedaan hebt als organisatie.” En het hoogtepunt voor Maarten: “Toch wel het festival.” Tijdens onze reis vond namelijk het Electric Mountain Festival plaats. Boven op de berg, tussen de besneeuwde toppen, met bier en pekelthee losgaan op de housemuziek tot de zon ondergaat, voor veel een hoogtepunt van de reis! Voor degenen die minder van de housemuziek waren, wachtte beneden gelukkig ook gewoon de après-ski, waar zaterdag met de hele groep samen werd afgesloten.

Stijn en Maarten kijken, net als alle MAKkers, terug op een zeer geslaagde ski reis: “Niks op aan te merken, al kan het bij MAKkers natuurlijk nooit perfect” concludeert Stijn met een knipoog. “En volgend jaar gaan we uiteraard weer!”

Lees jij dit blog en denk je: dit wil ik ook? Stuur ons vooral een berichtje, en kom kijken of deze leuke groep ook iets voor jou is!