students
You are here:

Board blog

26/04/2024

Vandaag spreken we met Ivo, Maarten, Jules en Neele, het bestuur van 2023-2024. We stellen ze 4 vragen over hun bestuursjaar, en wat zo ongeveer halverwege hun ervaringen zijn

Ivo, waar ben je het meeste mee bezig, dus het meeste tijd aan kwijt? 

Mijn takenpakket is vrij divers, wat elke dag anders maakt en ook gelijk de reden geeft waarom ik een bestuursjaar ben gaan doen bij MAK. De kerntaak binnen mijn portfolio bestaat uit het opzetten van alle soorten Study Support die wij aanbieden voor TiSEM, hiervoor krijg ik hulp van een assistent die ik aanstuur. Daarnaast ben ik samen met de voorzitter verantwoordelijk voor het schrijven van het beleid van 2024 en het implementeren daarvan. Dit is een taak die normaliter niet bij de Educational Affairs valt, maar vanwege mijn interesses en ontwikkelingsdoelen voor mijn bestuursjaar is dit in mijn portfolio geplaatst. Dit is gelijk ook een van de grote redenen waarom ik een bestuursjaar ben gaan doen bij MAK. Tijdens het sollicitatieproces wordt er veel rekening gehouden met je interesses en leerdoelen, en portfolios staan dus niet volledig vast. Naast deze taken ben ik ook verantwoordelijk voor de organisatie van het negende Lustrum van MAK, wat gelijk de grootste commissie is binnen MAK. Tot slot coördineer ik ook de Student for a Night commissie, dit is een nieuw evenement wat voorkomt uit ons eigen beleid.

Dan Maarten. Waarom ben je een bestuursjaar bij MAK gaan doen? 

Een bestuursjaar voor mij is de perfecte manier om me naast mijn studie te ontwikkelen. Je krijgt een jaar lang de verantwoordelijkheid om MAK te runnen, en allerlei taken komen hierbij kijken. Bijvoorbeeld organiseren we de MAK introductiedag en Development Day, maar zijn we bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor alle interne activiteiten zoals het halfjaarlijkse MAKweekend, en het welzijn van alle MAKkers. Niet alleen leer ik er heel veel van, het is ook nog eens erg leuk om te doen. We zitten in dezelfde gang als verschillende Asset departementen en lopen graag en veel bij elkaar binnen, en borrelen ook vaak met andere besturen. De sociale kant, de vrienden die ik maak en het netwerk wat ik opbouw binnen Tilburg als studentenstad en de universiteit, neem ik voor de rest van mijn leven mee.

Neele, wat vind je het leukste aan een bestuursjaar? 

Iets wat Maarten net al aangaf is de combinatie tussen het vele leren en mogen doen, en het sociale vlak. Wat voor mij ook meetelt is de veelzijdigheid en soms ook spontaniteit die erbij komt kijken. Ik ben als financial affairs natuurlijk bezig met de begroting, boekhouding en andere financiele taken van MAK. Maar daarnaast houd ik me ook bezig met de introductie. Met mijn commissie werf ik samen met TOP mentoren voor de MAK Introductiedag, en organiseren we de kick-off voor alle nieuwe TiSEM studenten in de eerste collegeweek. Met MAKkers beperken we ons niet tot onze vaste activiteiten zoals NETs, maar doen we nog veel meer samen zoals avonden op stap en samen op skireis of koningsdag vieren. 

Jules, voor jou de laatste vraag. Waar ben je het meeste trots op wat je hebt gedaan? 

Hele goeie vraag! Afgelopen jaar hebben we al een aantal erg leuke evenementen neergezet, zoals de PASS PubQuiz en de Development Day. Daarnaast hebben we ook nog een nieuwe evenement opgezet; de Student for a Night, waar middelbare scholieren een avond naar Tilburg kwamen om te beleven hoe het is om student te zijn in Tilburg. Maar waar ik misschien nog wel trotser op ben is de groep waarmee we het allemaal doen, MAK bestaat immer uit niet meer dan 25 man. Deze groep bestaat uit allemaal heel gemotiveerde mensen die allemaal een hartstikke groot hart voor MAK hebben. Dit zie je bijvoorbeeld in de toewijding naar de activteiten die we organiseren, maar ook in de vriendschappen die we hebben gesmeden. Wat me het trotst maakt is om van hier bestuurder te mogen zijn!

Wil je meer weten over hoe het is om bij MAK een bestuursjaar te doen? laat ons een berichtje achter, en we vertellen je graag meer!